Biografie

Suzanne Arends begon haar eerste fluitlessen bij fluitist Derek Moore. Daarna studeerde ze fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rien de Reede en Thies Roorda. Aldaar behaalde zij haar diploma Docerend Musicus. Suzanne vervolgde haar studie bij Abbie de Quant aan het Utrechts conservatorium, welke zij afrondde met het diploma Uitvoerend Musicus. Gedurende haar studie volgde zij masterclasses in binnen- en buitenland van onder andere de volgende fluitisten: William Bennet, Robert Dick, Peter Lukas Graf, Patricia Morris, Aurele Nicolet, Trevor Wye e.a.

Suzanne was twee maal prijswinnares tijdens het Nationaal Fluitconcours en won een tweede prijs tijdens het FMU-concours, waaraan een radio-opname door de NCRV was verbonden. In de categorie ensembles, won Suzanne samen met collegae fluitisten Jeroen Bron en Marielle Nieuwenhuis een eerste prijs op het Internationale Kuhlau-concours.

Gedurende een aantal jaren maakte Suzanne deel uit van het  innovatieve ensemble ContRrrast. Stichting de Suite bood het ensemble, bestaande uit drie slagwerksters en een fluitiste, een aantal podiumpresentatielessen bij theatermaakster en actrice Adelheid Roosen. Dit resulteerde in 2002 in een uniek muziekspektakel met vier vrouwelijke musici.

Als kamermuziekpartner treedt Suzanne regelmatig op in diverse bezettingen. Met pianiste Irina Parfenova vormt zij gedurende enkele jaren een vast duo. Een cd opname van hun recente concert met werken uit het jaar 1943 is onlangs uitgekomen. Met Trio Centella (Selma Harkink-sopraan en Aimee van Delden-harp) treedt Suzanne op voor diverse concertseries. Tevens verleent ze graag haar medewerking aan concerten van diverse aard.  Naast een prachtige Altus fluit, bespeelt Suzanne ook piccolo, altfluit, basfluit, tinwhistle, sopraan- en altblokfluit.