Passie- en Paasconcert

Op 15 maart 2024 vindt er een prachtig gezamenlijk passie- en paasconcert plaats van het Chr. Mannenkoor “Immanuel” uit De Ronde Venen en het Chr. gemengd koor “Excelsior” uit Kockengen in de Janskerk te Mijdrecht. Meewerkenden: Moniek van Dam (solist), Mirjam Vos (viool), Suzanne Arends (fluit), Kees de Bruin (piano) en Tjeerd Kiers (orgel)

Winterconcert

Zondag 28 januari geeft om 15:00 uur het Regiokoor De Ronde Venen een concert in De Rank aan de Prins Bernhardlaan 2 in Mijdrecht. Het geheel staat onder leiding van dirigent Gert Hans. Hij begeleidt tevens het koor op de piano. Uitgevoerd worden onder meer ‘Gabriella’s Song’ uit de film ‘As it is in heaven’ en werken van Felix Mendelssohn Bartholdy, César Franck, Morten Lauridsen en Howard Goodall. Muzikale medewerking wordt verleend door Suzanne Arends op dwarsfluit en door de sopraan Klaartje van Veldhoven. Zij zullen ook een aantal solo’s uitvoeren. De zaal is open vanaf 14:15 uur. Kaartjes kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij de koorleden, bij boekhandel Mondria in Mijdrecht , bij de Readshop in Vinkeveen en aan de zaal (pinnen is mogelijk). Jongeren tot 16 jaar hebben gratis toegang.

Kerstmatinee

Het interkerkelijk koor Le Shaddai geeft op zondag 17 december om 15.00 uur een Kerstmatinee in de Sionskerk in Zeist. Op het programma staat een gevarieerd repertoire met in het eerste deel bekende en minder bekende kerstliederen en in het tweede deel de prachtige kerstcantate Born a King van William Lloyd Webber. Solisten zijn Klaartje van Veldhoven (sopraan) en Suzanne Arends (dwarsfluit). Dirigent is Gert J. Hans.

Concert Kamerkoor Tricinium

Na een aantal jaren stilte door de Covid -19 pandemie presenteert Kamerkoor Tricinium onder leiding van dirigent Johan de Keizer met trots het december concert “Op Weg naar Kerst” gevuld met de prachtige klanken van Italiaanse Barokmuziek. Als solisten treden op de Tsjechische sopraan Markéta Pavlová en de Belgische mezzosopraan Marinken van de Velde. De instrumentele begeleiding wordt verzorgd door Gerlieke Aartsen, hobo, en Suzanne Arends, dwarsfluit. Datum: 9 december 2023
Tijd: 20.15 uur
Plaats: Reghthuysplein 18 te Nieuwkoop

Polder Performances

Vinkeveen – Voor het tweede jaar organiseren Spoorhuis Vinkeveen met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Cultuurpunt Ronde Venen de mooiste Open Monumentendag ooit. De entree is gratis. Dit alles vindt plaats op zondag 10 september van 12.00 – 16.30 uur. Dan wordt in Vinkeveen en omstreken weer een prachtige Open Monumentendag georganiseerd onder de titel Polder Performances. o.a. bij: Spoorhuis Vinkeveen, Demmerik 68
A3ana & Friends (pop), Trio Centella (klassiek), Jacques Brel(video) en onvervalste Vinkeveense BBQ van Bob van der Spruijt.

DUO CENTELLA

Seminarie Klassiek, Amersfoort
Dinsdag 29 augustus 2023. Iedere veertien dagen verzorgen professionele top-musici een koffieconcert om 11.00 uur met klassieke werken in de Sint Willibrorduskapel in Amersfoort voor bewoners, familie, vrienden en buurtgenoten. U bent van harte welkom !
Fluitiste Suzanne Arends en harpiste Aimée van Delden werken al vele jaren samen in uiteenlopende programma’s. Met de sopraan Selma Harkink vormen zij Trio Centella dat regelmatig concerten geeft. Ook als duo treden ze vaak op en waren ze in verschillende producties en concerten van Troupe A’dour te beluisteren. Ze hebben een veelzijdig repertoire en zullen in dit programma een vrolijk en sfeervol lichtklassiek programma ten gehore brengen. U kunt vanaf 10.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie. De entreekosten à € 6,00 graag contactloos/pinnen bij binnenkomst. 

Oratorium “Ruth”

17 juni 2023 j.l….vindt het eerste concert plaats van Shyr. De Centrumkerk in Geldermalsen is nagenoeg uitverkocht. Ondanks de warmte heeft iedereen zich volledig ingezet om het concert tot een succes te maken. Daarbij wordt het koor begeleid door goede muzikanten; op orgel door Hugo van der Meij, op piano door Lennart Morée en op de fluit door Suzanne Arends. Ook de solisten zijn stuk voor stuk een lust voor het oor. En uiteraard valt alles op zijn plek door de enthousiaste leiding van de dirigent, Wim de Penning.

100 jarig jubileumconcert

NIEUWKOOP – Het 100-jarig jubileumconcert van Christelijke Gemengde Zangvereniging ‘Con Amore’ uit Nieuwkoop vindt plaats op zaterdag 13 mei 2023 om 20.00 uur.

Aan dit concert werken de volgende musici mee: Simon Stelling (piano en orgel), Jacqueline Meijer (sopraan), Ria van den Bosch (hobo) en Suzanne Arends (fluit). Het concert vindt plaats in de Hervormde kerk aan het Reghthuysplein te Nieuwkoop.

Concert Orgel & Fluit

zo 12 feb, 15.30 uur, Janskerk, Mijdrecht Kerkstraat 9, 3641 EM Mijdrecht Suzanne Arends (fluit),  Eric Jan Joosse (orgel, piano) Een kleurrijk en afwisselend concert met inbreng van het publiek. Werken van onder meer Bach, Telemann, Mozart, Poot en Beeftink.

Kerstconcert

Op zaterdagavond 17 december 2022 vindt in de Janskerk, Janskerkplein 1 te Mijdrecht een bijzonder kerstconcert plaats, een Kerstconcert voor iedereen. De toegang is gratis.
Vanaf 19.30 uur wordt u welkom geheten door de WinterWonderBand. Vervolgens worden in de Janskerk, met zijn mooie akoestiek, bekende en onbekende kerstliederen gezongen door het ROM-koor, Het Regiokoor De Ronde Venen en Greetje de Haan. Sfeervolle, prachtige klassieke muziek wordt gespeeld door het duo Irina Parfenova (piano) en Suzanne Arends (fluit) en door Aimée van Delden (harp). Het geheel wordt gepresenteerd door De Kerstmissen.

Klassiek in De Ronde Venen

Klassiek in De Ronde Venen opent met Trio Centella hun concertreeks in De Morgenster te Vinkeveen.
30 oktober 2022, 14.30 u.
In de Morgenster in Vinkeveen speelt en zingt Trio Centella muziek van Faure, Debussy, Britten, Lasala e.a. Dit eerste concert uit een serie van drie die “Klassiek in De Ronde Venen” heeft georganiseerd is een veelbelovend begin. Musici: Selma Harkink (sopraan), Suzanne Arends (fluit), Aimée van Delden (harp).

Muziek in het museum: Trio Centella

Vrijdag 21 oktober 2022, 20.00 uur. Trio Centella (“sprankelend trio”) bestaat uit Selma Harkink – sopraan, Suzanne Arends – fluit en Aimée van Delden – harp. Met de prachtige stem van Selma en de sprankelende klanken van fluit en harp komt elk concert tot leven. Zij zullen in dit programma werken van Franse, Engelse en Latijns-Amerikaanse bodem ten gehore brengen.

Herfstconcert Regiokoor De Ronde Venen 

Op 16 oktober 2022 voert het Regiokoor de Ronde Venen een concert uit met als titel : HERFSTKLEUREN.
De instrumentale intermezzo’s worden verzorgd door Suzanne Arends, fluit en Gert Hans, piano.
Het geheel staat onder leiding van Gert J. Hans.
Locatie: De Rank, Aanvang: 15.00 uur. Entree: € 10,00. Kaarten zijn te bestellen bij de koorleden of te koop aan de zaal vanaf 14.30 uur. (pinautomaat aanwezig)

Schubertiade

Op vrijdag 15 oktober om 20.00 uur nemen pianiste Irina Parfenova en fluitiste Suzanne Arends het publiek in ‘t Mosterdzaadje aan de Kerkweg 29 mee in het leven en de muziek van Franz Schubert. In deze Schubertiade wordt uitgevoerd: Introduktion und Variationen über das Lied ‘Trockne Blumene’ voor fluit en piano, Fantasie (fluit en piano) en Klavierstuck no.1 in Es moll (piano solo). Irina en Suzanne vertellen in dit Schubertconcert over zijn muziek en leven. De liederen van Schubert zijn ook op een instrument uitgevoerd heel erg mooi. Ook de originele werken geschreven voor fluit en piano en piano solo staan op het programma. Wie Schubert een beetje kent, weet dat aan de musici hoge eisen gesteld worden om deze werken uit te voeren.

DANCE, Dance, dance

Wie herkent nog een Gavotte of een Menuet, een Galliarde of een Sicilienne? Dansen aan het hof van toen, meegenomen door componisten naar het heden. Vertolkt door Suzanne Arends en Irina Parfenova in prachtige fluit/pianomuziek.
Eindelijk weer gezellig genieten van een vrolijk zomers concert! In de tuin van een van de musici!
Komt u ook? Wanneer: vrijdag 30 juli
Aanvang 19.30 u

The Armenian Soul

Het komt nog voor, godzijdank: een concert dat in alle opzichten verrast en dat na blijft gonzen in hoofd en hart. Zelfs nu het concertleven nagenoeg stil ligt en vele kleinere concertpodia er voorlopig helemaal de brui aan hebben gegeven. Juist in deze periode is zo’n concert extra welkom. Vrijdag 11 december 2020, De Kapel, Hilversum

Bevrijdingsconcert 2020

Het zijn dit keer niet de Canadese militairen, maar zo’n tachtig zangers uit Canada die op 5 mei a.s. naar Mijdrecht komen om luister bij te zetten aan de herdenking van 75 jaar bevrijding. Na het succesvolle optreden van het Libertas Male Choir vorig jaar komt het koor onder leiding van Martin Mans graag opnieuw naar Mijdrecht. Ditmaal is gekozen voor de Janskerk. Het 80 man sterke koor zal worden begeleid door Martin Zonneberg die het vermaarde Bätzorgel zal bespelen en door Wim de Penning op synthesizer. Daarnaast verlenen ook een aantal bekende musici uit de regio hun medewerking. Fluitiste Suzanne Arends, violiste Mirjam Vos en Jantine Kalkman (trompet) zijn van de partij, alsmede de Cantorij onder leiding van Wim de Penning. Een gevarieerd programma staat borg voor een uniek concert. Het concert begint op bevrijdingsdag om 11.00 uur.

Gecancelled wegens Corona

Klanken van Vrijheid

Op vrijdagavond 3 mei 20.00 u. 2019 wordt in de Janskerk in Mijdrecht een groot herdenkingsconcert georganiseerd. Muziek en poëzie over de Tweede Wereldoorlog komen in dit bijzondere concert bij elkaar als eerbetoon aan alle oorlogsslachtoffers. U hoort muziek van componisten uit verschillende landen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in emigratie of evacuatie waren, zoals Paul Hindemith, Igor Stravinski en Sergei Prokofjev. Maar ook muziek van Nederlandse componisten: Marius Flothuis, die zich twee jaar in Duitse gevangenschap bevond en Leo Smit, die zijn fluitsonate heeft geschreven een paar maanden voor hij in Sobibór in 1943 werd omgebracht…

Muzikale beestenboel

In de Parade der Dieren komen bij u langs zwanen, de koekoeken, olifanten en nog veel minder. De muziek van onder andere C. Saint Saëns, G.F.Händel en M. Corette wordt gespeeld door Suzanne Arends op dwarsfluit en Eric Jan Joosse op piano en orgel. Het concert is van 12.30 tot 13.30 uur, vrijdag 4 oktober, 2019. U bent van harte welkom!